Skolbiblioteket

Till skolbiblioteket kan eleverna komma tillsammans med sina pedagoger och på egen hand. Här finns ett stort utbud av böcker för alla åldrar.

Vårt skolbibliotek ligger i suterrängen i skolans C-hus tillsammans med högstadiets café.
Hit kan eleverna komma i sällskap med personal under lektionstid och på eftermiddagar eller på egen hand under öppettiderna.

Vi har ett mycket stort och aktuellt utbud av barn- och ungdomslitteratur från bilderböcker över skönlitteratur i många olika genrer till fackböcker och lättlästa böcker för alla åldrar – sammanlagt mer än 9000 titlar.

Skolbiblioteket har ett webbaserat biblioteksdatasystem. Detta gör det möjligt för eleverna att söka böcker, ha koll på sina lån och göra reservationer hemifrån. De kan logga in med sina tiosiffriga personnummer utan bindestreck och lösenord bestående av fyra siffror.

Logga in här

Genom skolbiblioteket har elever med någon form av läsnedsättning tillgång till talböcker från Legimus som tillhandahålls av MTM (Myndigheten för tillgängliga medier). Här finns mer information: www.legimus.se

Elevernas intresse för att läsa är fantastisk! Dagligen söker många barn upp skolbiblioteket. De lånar böcker, letar efter särskilda titlar, rekommenderar böcker för varandra, diskuterar, läser högt för en kompis eller försjunker i en berättelse och myser.

Välkomna!

Inge
Lärarbibliotikarie

Bibliotekets öppettider för enskilda elever.

Ingress: