Skolfakta

Antal: 8

• Tack för dina synpunkter

Tack för dina synpunkter. Det har blivit ett ärende hos oss och ska användas för att utveckla verksamheten.

Vi återkommer med svar om åtgärder inom kort.

Vänligen, rektor

• Ansök till vår skola

Hur går det till?

Du söker till skolan under skolvalsperioden, som pågår mellan mitten av januari till mitten på februari, inför det läsår ni önskar plats. Rektorerna tittar sedan igenom platstillgången och tar in elever efter antalet pla

• Restaurang Gyllene Gaffeln

Mälarhöjdens skolas restaurang

Vi serverar ca 1250 portioner mat varje dag, med det menas alla från F-9 samt personalen frå

• Skolans historia

Mälarhöjdens skola har en lång historia och öppnades 1905. Då byggdes det skolhus som vi idag kallar för Röda stugan. Genom åren har skolan vuxit och det är lätt att se på skolans arkitektur. De gamla husen har fått stå kvar som ett spår från det förflutna. Skolan har ett arkiv och där finns information om vilka som har styrt skolan genom tiderna. Från början hette tjänsten "överlärare" och sedan 1958 har vi haft en rektor på skolan. I texten nedan finns det fakta om skolans historia.

Lördagen den 29 januari 1905 invigdes högtidligen i Hägersten en skola som då kallades Johannisdals folkskola. Idag kallas den byggnaden "Röda Stugan", vilken är del av vår skola.

• Välkomna tillbaka till skolan!

Den 20 augusti är det skolstart för våra elever.

F-3 Samling vid utescenen 9.00

4-6 Samling i klassrummen 9.00

7-9 Samling i klassrummen 9.00

• Välkommen till Mälarhöjdens skola

Om Mälarhöjdens skola

Mälarhöjdens skola är Stockholms största grundskola. Skolan är en F- 9 skola med 1185 elever och 447 barn är inskrivna i skolbarnsomsorgen.